”Pojken som slutade gråta” av Ninni Schulman

———

”Pojken som slutade gråta” av Ninni Schulman – (2012) – (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Det är varm sensommar i Hagfors. En mörk augustikväll brinner en villa ner till grunden och en fyrtiotreårig kvinna omkommer. Det man först trott vara ett blixtnedslag visar sig snart vara en mordbrand. Några dagar senare brinner nästa hus. Och sedan ytterligare ett.

Hagforspolisen står inför en av sina största utmaningar medan den lilla värmländska staden lever i skräck. När kommer nästa hus att brinna? Christer Berglund får äntligen chans att visa vad han går för som tillförordnad polischef, men har han verkligen det som krävs? Till och med hans närmaste kollega och parhäst Petra Wilander börjar tvivla.

Journalisten Magdalena Hansson har landat i småstadslivet i sin gamla hemort, men är orolig för adoptivsonen Nils som inte lyckas hitta in i gemenskapen utan fortsätter att längta tillbaka till Stockholm. Förhoppningsvis kan nya skolan bli den vändpunkt han behöver. Det blir den inte. Tvärtom. När det dessutom visar sig att Magdalena, mot alla odds, blivit gravid ställs relationen till ungdomskärleken Petter på hårda prov.

Magdalena dras in allt mer i jakten på seriepyromanen och till slut är hennes engagemang inte bara professionellt utan också djupt personligt. Och mycket riskabelt.

Pojken som slutade gråta är en kriminalroman om de som inte riktigt passar in och om sorg som aldrig går över. Det är en fristående fortsättning på den hyllade Flickan med snö i håret.

(Kopierat från forum.se)

——–

För ungefär ett och ett halvt år sedan så läste jag Ninni Schulmans debutbok, ”Flickan med snö i håret”. Jag tyckte att den var mycket bra. (Här är en länk till min recension av den). 

Nu har jag läst den fristående uppföljaren, ”Pojken som slutade gråta”. Och den var precis lika bra. 

Även den här boken är en riktigt klassisk svensk kriminalroman. Precis lagom blandning av spänning och relationer. Och jag kunde, (som vanligt), inte räkna ut vem mördaren var, så jag tyckte i alla fall inte att den var förutsägbar. 

Jag tycker mycket om huvudpersonerna i böckerna, så jag hoppas verkligen att det kommer många fler böcker i samma serie.

Rekommenderar varmt boken. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4,5 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Forum.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

2 Responses to ”Pojken som slutade gråta” av Ninni Schulman

  1. […] har läst båda dom två tidigare, ”Flickan med snö i håret” och ”Pojken som slutade gråta”, och tyckt mycket om […]

  2. […] recensioner av böckerna i den ordning dom har utgetts: ”Flickan med snö i håret”, ”Pojken som slutade gråta”, och ”Svara om du hör […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: