Lördagen den 31 december – Del 2

Jag har ju redan bloggat om dagen på min Nyårsafton, fram till sextiden på kvällen. Här är en länk till det inlägget. (I det inlägget finns också länkar till en liten Årskrönika i minimiformat plus min lilla Nyårshälsning.)

Ända sen jag köpte, och läste, boken ”The Stig-Helmer Stories”, och ända sen den sjätte Stig-Helmer-filmen gick upp på bio, så har jag känt för att se om alla Sällskapsresan-filmerna. Annars så ser jag nästan aldrig om filmer, för hur ska man hinna med det? Precis som man aldrig hinner med att läsa om böcker? Det kommer ju så många nya filmer och böcker hela tiden, och jag hinner ju inte ens med alla dom.

Men nu hade vi i alla fall införskaffat alla dom fem tidigare Sällskapsresan-filmerna om Stig-Helmer. Så vi började med att se den första filmen ”Sällskapsresan”. Och den var förstås precis lika rolig som första gången som vi såg den för 31 år sen.

Efter det så tänkte vi titta på showen på TV4 ”After Dark med Babsan”. Men när vi började att titta så märkte vi att det var en repris på showen som vi såg förra Nyårsaftonen. Konstigt att köra en repris på bästa sändningstid på Nyårsaftonen, tycker jag.

Så vi slutade att titta på showen, och så satte vi igång den andra Sällskapsresan-filmen istället,  ”Snowroller”. Och precis lika rolig var den.

Sen efter den andra filmen så tittade vi på teve på SVT 1. Först på ”Skavlan Julspecial” och sen på ”Tolvslaget på Skansen”.

Åt och drack en massa gott under kvällen gjorde vi förstås också.

Och klockan tolv sen så stod vi givetvis på balkongen och tittade på alla fyrverkerier. Vi såg hur mycket fyrverkerier som helst, både nära och långt ifrån. Dom raketerna som sköts upp precis nedanför huset, detonerade ungefär på samma höjd som vår balkong. Otroligt häftigt och fint var det. Massor med fotografier tog jag, men dom blev ju förstås inte speciellt bra. Svårt att fånga in fyrverkerier på bild. Men här är i alla fall sex stycken fotografier ändå. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: