I dag så har jag gjort något som jag faktiskt aldrig har gjort förr.

 

Ja, i dag så har jag gjort något som jag faktiskt aldrig har gjort förr. 

Jag har varit, ”helt frivilligt och utan anledning”, på gudstjänst i kyrkan. 

Med det menar jag, att jag har ju självklart varit på gudstjänster i kyrkan många gånger i mitt liv. Men då har jag alltid haft någon specifik anledning, till exempel skolavslutningar, dop, bröllop, begravningar, eller annat. 

Men nu har jag en längre tid funderat på om jag skulle gå på någon ”vanlig” gudstjänst någon söndag här i Centrumkyrkan i Farsta, som ligger precis nedanför vårt hus. 

Jag kan egentligen inte förklara varför som jag har känt så här, utan det har bara kommit till mig på sistone. 

Så i dag så blev det av. Och Borzko följde också med mig. 

Och jag måste ju säga att det var en mycket positiv upplevelse. En mycket vacker predikan hölls av pastor Lasse Vallmoss. Och så pratade även Oskar Permwall. Farstakören sjöng flera vackra sånger, under ledning av körledare Annica Ericsson. 

Det var mycket trevligt på flera sätt, och jag blev både rörd, berörd, glad och tagen. Så jag kommer definitivt att göra om det. 

4 Responses to I dag så har jag gjort något som jag faktiskt aldrig har gjort förr.

  1. Maria J skriver:

    Har samma upplevelse och känsla som du! Har alltid uppskattat att gå i kyrkan runt jul och lyssna på konserter men annars kan jag inte säga att jag varit där förutom på bröllop, begravning etc. Men sista tiden har jag kännt en längtan efter att gå dit. Min dotter konfirmerades förra året och då passade jag på att följa med då och då och tyckte det kändes så fint. Det infinner sig en rofylld känsla och man hinner landa på något vis. Svårt att förklara.

    • @Maria J: Ja, precis så känner jag det också! Känner mig kanske inte speciellt religiös och troende. Men ändå så har det kommit en längtan efter att gå till kyrkan. Och det kändes så rätt i dag. Så jag kommer alldeles säkert att gå dit fler gånger. Jag blev lugn, glad, rörd, och berörd där i dag. Kändes väldigt fint på något sätt att lyssna på predikan, sjunga psalmerna, tända ljus, och lyssna på kören. 🙂

  2. annebelle skriver:

    Vad härligt att det blev bra och kändes så bra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.