”Min Booky Wook – Ett liv med sex, droger och stand up” (My Booky Wook) av Russell Brand – 2011 (2007) – Bok

———

Recension av boken: ”Min Booky Wook – Ett liv med sex, droger och stand up” (My Booky Wook) av Russell Brand – 2011 (2007) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

———

”Morgonen den första april 2005 vaknade jag på ett behandlingshem för sexmissbrukare i en förort utanför Philadelphia. Medan jag kravlade mig ur den brits som påstods vara en säng, som jag dessutom förväntades sova i under de kommande trettio runklösa nätterna, såg jag att den tidigare innehavaren hade lämnat en bit tandtråd vid kudden jag gissar att den var tänkt att användas som en hängsnara till hans stackars utsvultna snopp.

En fantastisk historieberättare, livsnjutare av stora mått, outtröttlig älskare den kvicktungade dandyn Russell Brand lever sitt liv som om han ingick i ett viktorianskt vaudevillesällskap. Russell lärde sig tidigt att skämta bort rädsla och misslyckanden. Han har gått från en problemfylld uppväxt som skilsmässobarn i Essex till missbrukare av droger, alkohol, sex ja, allt; kan det missbrukas har Russell Brand gjort det till att idag vara Hollywoodstjärna och en av Storbritanniens mest hyllade ståuppkomiker. I Min Booky Wook berättar han själv den mustiga, promiskuösa, hysteriskt roliga och smärtsamt uppriktiga historien om sin berg- och dalbaneresa mot berömmelse och låter oss lära känna mannen bakom håret.

Russell Brand är komiker, skådespelare och programledare i radio och tv. Han har vunnit ett flertal priser i Storbritannien, bland annat Bästa ståuppkomiker och Bästa tv-personlighet. År 2011 hedrades han under British Comedy Awards för sina framstående insatser inom komedi med ett Outstanding Contribution to Comedy Award. Han har även utsetts till världens sexigaste vegetarian av djurrättsorganisationen PETA och Shagger of the Year av tidningen The Sun. Han har dessutom lyckats bli arresterad inte mindre än tolv gånger.”

(Kopierat från adlibris.com)

———

En rätt så rolig, men lite rörigt skriven, självbiografi av den engelska stå upp-stjärnan Russell Brand, som jag inte kände till sedan tidigare. 

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Basil.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.