Någon som har en Apple MacBook Pro ?

Jag är väldigt trött på min dator, och planerar att snart köpa en ny. Jag har alltid tidigare haft PC, men nu är jag lite sugen på att köpa en Mac!

Jag har aldrig testat Mac någon gång, och känner ingen som har en.

Men jag älskar ju min iPhone, och skulle aldrig längre kunna tänka mig någon annan mobiltelefon. Så jag tror att jag skulle älska min Mac också, så fort jag har lärt mig den.

Kul också med lite nya utmaningar ibland. Roligt att få lära sig något nytt.

Så nu undrar jag om det är någon av er, mina kära läsare, som har någon av dom olika Apple MacBook Pro? För det skulle vara kul att få lite tips och råd!

För en MacBook Pro blir det nog. MacBook Air är ju himla fina, men jag tror att en Pro passar mig bättre.

Jag är mest sugen på den här: Apple MacBook Pro 13″ i7 2.8GHz MD314S/A.

Men den här kan jag nog också tänka mig: Apple MacBook Pro 13″ i5 2.4GHz MD313S/A.

🙂

16 Responses to Någon som har en Apple MacBook Pro ?

 1. T.S skriver:

  Jag har en sådan för tillfället. Har alltid haft Mac och tycker att det är en superdator för alla som inte spelar videospel, typ Half Life eller allt vad det heter. Rekommenderar skarpt en Macintosh. Har du frågor kan du maila mig.

 2. Maria skriver:

  Har ingen MacBook Pro men däremot en ”gammal” MacBook, den vita. Så jag kan egentligen inte bara ge några tips, bara säga att Apple gör gryyymma datorer! 🙂 Använde min dagligen i 2 år, utan virusskydd. Inga virus, den blev aldrig långsam eller hängde sig som jag upplever med PC. Tror du kommer bli jättenöjd med en Mac! 🙂

 3. Emelie skriver:

  Hej Bim!
  Har haft min Macbook Air i några månader nu och jag fullkomligt Älskar den! I början var jag lite tveksam och ville ha en pro istället men min pojkvän sa att jag skulle vänta tills den nya air’en kom nu i somras och slå till på den och det är jag glad för att jag gjorde. Innan tyckte jag att hans pro var en riktigt grym dator. Nu, inte lika grym 😉

  Främsta anledningen till att du ska ha Air istället är att den är så himla lätt. Väger ingenting vilket är jätteskönt dels om man bär med den mycket men framförallt (vilket jag tror är mer aktuellt för dig?) när man sitter med den i knät i soffan och liknande. Vidare så låter den ingenting och blir knappt varm.

  En av anledningarna till att jag var tveksam till MBA i början var att den inte hade bakgrundsbelyst tangentbord. Men i och med att den nya som kom i somras har det (endast 13′ dock) så var det inte längre ett argument för att inte skaffa den. Bakgrundsbelyst tangentbord är förövrigt fruktansvärt bra.

  Hmm. Vet inte riktigt mer vad jag kan lyfta fram. Har blivit så himla van vid att använda mac så jag kommer knappt ihåg hur man använder en pc och vad det är som skiljer dem två. Men en sak vet jag, jag svär inte åt min dator längre!

  Fråga gärna om det är något mer du undrar om Macbook (både air och pro, men bara så du vet kommer jag göra allt för att du ska skaffa air 😉 så ska jag försöka reda ut dina frågetecken. Nu kan man kanske tro att jag jobbar för Apple vilket dessvärre inte är fallet. Jag är bara en frälst användare och vill mer än gärna sprida min tro.

  Once you go Mac you never go back!

  • @Emile: Tack så jättemycket för din mycket långa och informativa kommentar. Så där känner jag mig när det gäller iPhone! Man skulle kunna tro att jag är sponsrad, men jag bara älskar den och vill dela min tro!

   Bakgrundsbelyst tangentbord ser jag verkligen fram emot. Jag ser så dåligt, och måste alltid ha en lampa tänd när det är mörkt.

   Jag tänkte mig en Air först. Men sen när jag förstod att den inte har någon cd/dvd-läsare/brännare, då blev jag lite skeptisk… Tror aatt jag skulle sakna det väldigt mycket. Har du en extern läsare/brännare? För det är väldigt viktigt för mig att kunna göra backuper på alla mina fotografier.

   Vad är det mer för skillnad på Air och Pro?

   🙂

   • T.S skriver:

    Pro är en proffsdator (nåja, mer så förr än nu, men ändå) medan Air är en konsument light-dator för surf, mail, musik och sådant som man egentligen kan göra lika bra på en surfplatta som ex. iPad. Visserligen har Air blivit betydligt bättre på senare tid vad gäller hårdvaran men Pro:n är fortfarande betydligt snabbare på allt. Den har dessutom större hårdisk, dvd-läsare som du ville ha samt möjlighet att utöka RAM-minnet. Hos Air är 4GB max och let’s face it, det räcker kanske idag men inte i framtiden. Du som dessutom tycks ha en förkärlek för bilder bör skaffa dig en dator med en rejäl hårddisk och här ligger Air verkligen i lä.

    Rekommenderar jag dig en Air? Absolut inte. Air, som jag ser det, är en komplementdator till en stationär och kan lika bra ersättas av en surfplatta. Hur jag vet detta? Har själv haft en Air och tyckte sällan att den räckte till. Den enda egentligen fördelen var väl att den var lätt att bära med sig mellan hemmet och skolan. För dig som mest tycks använda din dator i hemmet är Pro:n ett betydligt bättre alternativ. Den är dessutom billigare och du får mer prestanda för mindre pengar.

    • @T.S.: Tack så jättemycket för all din information. Men det blev en MacBook Air! Både en till mig och en till min son Jimmy! 😉

     • T.S skriver:

      Oavsett dator så är det ju ändå Mac OS X som du kommer jobba i och det är suveränt 😀 Grattis och välkommen till en ny, bättre värld!

     • Emelie skriver:

      Vad kul att det blev den. Hade tänkt svara dig tidigare men har haft fullt upp med annat idag. Du kommer bli jättenöjd! Har inte haft en cd-läsare i datorn på cirka två år då jag skaffade min förra och har inte saknat det en enda gång. Det mesta laddas ju ändå ner idag och en extern hårddisk är ju mycket smidigare än massa cd-skivor som ligger drällandes överallt 😉

 4. annebelle skriver:

  Oavsett vilken modell du väljer kommer du att bli mer än nöjd. Älskar man sin I-phone, som du gör, gör man detsamma med sin Mac. Jag har en I-mac med stor skärm (underbart snygg och så bra) och en Pro – min bärbara bästis vid sidan av I-phone. Aldrig virus, hänger sig aldrig, snabb, snygg, platt, kvalitet i allt, ingen plastkänsla. Blir inte het heller. Dyr ja, men kvalitet som håller. Du som använder dator så mycket kommer verkligen att uppskatta macen.

 5. Anonym skriver:

  Du kommer att älska den har haft min macbook ett tag nu och kommer aldrig mer gå över till pc

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: