”En grym död” (A Hard Death) av Jonathan Hayes – 2011 (2011) – Bok

———

Recension av boken: ”En grym död” (A Hard Death) av Jonathan Hayes – 2011 (2011) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Den skicklige rättsläkaren Edward Jenner är tillbaka i denna explosiva uppföljare till Heligt blod. En grym död är en vass och laddad thriller som utspelar sig i en liten stad vid kusten där ingenting är som det verkar.

Edward Jenner, rättsläkare i New York, har klarat sig genom den fruktansvärda prövning han utsattes för i Heligt blod, men kan inte undvika de politiska följderna. Hans läkarlegitimation för delstaten dras tillfälligt in och Jenner finner sig förvisad till Douglas County i Florida, där han arbetar som rättsläkare i den lilla badorten Port Fontaine.

Men det finns en avigsida med det pittoreska Douglas County. Först hittar Jenner de ruttnande kropparna efter en mördad man och en kvinna i en sjunken bil. Sedan leder ett anonymt samtal mitt i natten honom till en kuslig upptäckt i hjärtat av Everglades. Han upptäcker spåren av en mystisk kriminell konspiration, och inser snart att han inte kan lita på någon. Trots att han sätter sitt eget liv på spel, vägrar Jenner att låta saken bero – inte så länge det går en ostraffad mördare lös.”

(Kopierat från bbb.se)

———

Jag läste den första boken om rättsläkaren Edward Jenner, ”Heligt blod”, för lite drygt ett år sen. Jag tyckte om boken, och här är en länk till min recension av den.

Uppföljaren, ”En grym död”, var också bra. Men tyvärr inte riktigt lika bra som den första boken, tyckte jag.

Men klart läsvärd var den. Lättläst och spännande. Och liksom sin föregångare så var den väldigt amerikansk och väldigt manligt skriven.

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 3 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: