”Den felande länken” av Stefan Tegenfalk – 2011 – Bok

———

Recension av boken: ”Den felande länken” av Stefan Tegenfalk (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

———

Tredje och avslutande delen i kriminaltrilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.
 Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.
 I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad.

Den felande länken är den dramatiska upplösningen på Stefan Tegenfalks uppmärksammade deckartrilogi som inleddes med Vredens tid och Nirvanaprojektet.

(Kopierat från massolit.se)

——–

Jag har läst båda dom två tidigare böckerna i trilogin: ”Vredens tid” och ”Nirvanaprojektet”. Tyckte att båda böckerna var riktigt bra.

Såg fram emot den tredje och avslutande delen. Och jag tyckte att den också var riktigt bra. Fast tyvärr kanske inte riktigt lika bra som dom två tidigare delarna.

Jag kan ändå varmt rekommendera trilogin till alla som tycker om svenska kriminalromaner om ett intressant ämne. Men böckerna ska definitivt läsas i rätt ordning.

(Britt-Marie ”Bim” Kullin)

———

Betyg: 4 av 5.

———

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Massolit.

Här har jag skrivit om boken tidigare.

———

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: